Panoforum - vr360.pl - Forum poświęcone zdjęciom panoramicznym

Dla potrzeb www => Inne => Wątek zaczęty przez: wluczykij Luty 12, 2012, 18:13:58



Tytuł: facebook
Wiadomość wysłana przez: wluczykij Luty 12, 2012, 18:13:58
heja.
mam 2 pytania

1) robie strone firmy na facebooku i chciabym zeby w jakiejs z zakladek byly panoramy i oczywiscie zeby tam smigay... kto przerabia z Was wrzucanie flasha do facebooka?

2) czy da sie wrzucic na tablice w facebooku panoramke (tak jak np. filmiki z Youtuba)

bede wdzieczny za info


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Luty 12, 2012, 18:52:58
ja wstawiam linki z www.360cities.net jako komentarze i mam podobnie jak z YT ale jak oni to robia to nie wiem
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.109537309097354.9472.100001232554412&type=1 zobacz komentarze czy to o to chodzi


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: mstandio Luty 12, 2012, 18:59:46
to działa w dosc prosty sposób, trzeba po prostu umiescic odpowiednie tagi na stronie i opublikowac linka w facebooku

jako przyklad zobacz sobie żródło stronki: http://linkowiec.pl/fb/index.html

zauważ że opis całej konfiguracji musi sie zmieścic w pojedynczym linku i nie możesz w niej używać relatywnych ścieżek (np ../../cos.jpg)


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: master88 Luty 12, 2012, 21:15:03
ja uzywam takiego kodu:

<object data="http://www.xxxxxxxxxxxxxx.pl/xxx.swf" base="http://www.xxxxxxxxxxxxxx.pl/ type="swf" allowfullscreen="true" menu="true" quality="high" scale="noscale" height="520" width="520"> </object>


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: wluczykij Luty 13, 2012, 13:34:10
heja
dzieki za wskazowki

z punktem 1) poradziem sobie instalujc aplikacje Static Iframe. Dziaa idealnie, czyli panoramke mozna obracac w FB wybierajac tylko zakladke Panorama bez zadnych linkow itp.
przykld TU:
https://www.facebook.com/pages/D%C3%A5derman-Bygg-Badrum/238323786250096?sk=app_205521576149308

z punktem 2 dalej nie moge sobie poradzic (zeby panoramka dzialala w zakladce tablica)
master88
o co chodzi z tym kodem... w moim przypadku wyglada on chyba tak:

<object data="http://www.daderman.se/upl/images/244700.swf" base="http://www.daderman.se/ type="swf" allowfullscreen="true" menu="true" quality="high" scale="noscale" height="520" width="520"> </object>

gdzie mam to wkleic? na tablicy czy jak?
pozdro


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: master88 Luty 13, 2012, 14:18:07
tworzysz zakladke np. Wirtualy Spacer

i w okienku gdize masz wpisac tresc zakladki wklejasz ten kod :)

przyklad: https://www.facebook.com/GaleriaSandecja po lewej w menu klikasz Spacer po sandecji

i tak to wyglada :)

ps. parametr base, podajesz tam adres do folderu z wycieczka a nie do storny :) on sobie z tego katalogu zczytuje xml.

wiec w twoim przypadku powinno byc:  base="http://www.daderman.se/upl/images/"



Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: wluczykij Luty 13, 2012, 14:48:27
dzieki master88
Ale to jest troche lipa. bo to działa tylko w połowie
na chrome śmiaga na IE nie działa!
A powiedz jaka tam jest zainstalowana aplikacja do tworzenia zakładek?
(ja zrobiłem to samo przez Static Iframe wpisałem sam adres url do pliku swf i działa w obu przegladarkach)

P.S możecie otworzyc link do FB który wkleiłem wyzej? U mnie działa ale znajomy mówił że w nazwie Dåderman jest å i przez to u niego link nie dziaa


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: zbigi Luty 14, 2012, 18:05:44
Bez problemu utworzyłem link na facebooku. Zobacz na mojej tablicy: http://www.facebook.com/profile.php?id=1103093427.
Tak naprawdę nie widzę żadnego problemu.


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Luty 15, 2012, 00:18:02
Bez problemu utworzyłem link na facebooku. Zobacz na mojej tablicy: http://www.facebook.com/profile.php?id=1103093427.
Tak naprawdę nie widzę żadnego problemu.
ale to nie chodzi o umieszczenie linka tylko o wstawienie panoramy bezposrednio na FB cos podobnego jak masz ponizej celi Pershinga, mozesz obejzec film z YT bezposrednio na tablicy
chyba ze sie myle ?
Spacer po Sandecji dzila ok na safarii
ja wstawilem link w komentarzu ale mozna i na sciane, mozna otworzyc w malym oknie jak z YT
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=295184670532616&set=a.109537309097354.9472.100001232554412&type=3&theater (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=295184670532616&set=a.109537309097354.9472.100001232554412&type=3&theater)
nie wiem czy dziala moj link bo np link wluczykij'a otwiera mi moja sciane,  safarii ucina ten link ale i przekopiowanie reszty tez nic nie daje

ja uzywam takiego kodu:

<object data="http://www.xxxxxxxxxxxxxx.pl/xxx.swf" base="http://www.xxxxxxxxxxxxxx.pl/ type="swf" allowfullscreen="true" menu="true" quality="high" scale="noscale" height="520" width="520"> </object>
nie kumam tego. Jak sie tworzy zakladke czy to tylko na stronie firmy?
czy jak wrzucę na ścianę lub komentarz tez powinno działać w moim przypadku powinno byc tak?
<object data="http://www.mkpano.com/files/suszarka.swf" base="http://www.mkpano.com/ type="swf" allowfullscreen="true" menu="true" quality="high" scale="noscale" height="520" width="520"> </object>

czy dodatkowy katalog jest tu przeszkoda?



Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: mstandio Luty 15, 2012, 08:05:06
widze ze nikt mi nie chce wierzyć :P tutaj jest dokument opisujacy zagadnienie znajdujacy sie na fejsbukowej grupie poswieconej fotografii panoramicznej
Cytuj
for a more complete tutorial, see this page  -

http://patrickcheatham.com/posting-360-degree-interactive-panoramas-to-facebook   

set up your metatags in your html head section as below

these go between<head> & </head> on your page

you will need to edit the values appropriate to your page, preview image, title, pano swf, etc

 

metatags -

 

<meta property="og:site_name" content="SITE TITLE" />

<meta property="og:url" content="PAGE URL" />

<meta property="og:title" content="PAGE TITLE" />

<meta property="og:type" content="article" />

<meta property="og:image" content="PREVIEW IMAGE URL" />

<meta property="og:video" content="PANO SWF URL" />

<meta property="og:video:height" content="300" />

<meta property="og:video:width" content="400" />

<meta property="og:video:type" content="application/x-shockwave-flash" />
 

note that og:video & og:video:type are optional, if you jsut want a preview image w no embedded pano you may omit these tags
 

when its working properly, you will be able to embed your panos in FB like on this page - http://www.facebook.com/pages/Sam-Rohn-360-Panoramic-Photography-New-York-City/136228679758038

 

IMPORTANT - FB caches links for 7-10 days, meaning it will not show any changes in your code after it sees a link for the 1st time - to reset this cache , use the FB url debugger, which is helpful for fixing 1st time setups

http://developers.facebook.com/tools/debug

Panotour Pro requires some special steps, see this link for intructions -

http://www.autopano.net/wiki-en/action/view/Panotour_-_Web_publishing#PUBLISH_A_TOUR_ON_FACEBOOK

embedding panos from a wordpress site is a bit more complex, and requires editing your themes header.php file to accept a custom field value to be inserted metatags, or use a plugin which allows custom metatags per post

links - 

http://patrickcheatham.com/posting-360-degree-interactive-panoramas-to-facebook
http://www.photosurveyor.com/tutorials/facebook/
http://www.vrwebdesign.co.uk/tutorials/embedding-virtual-tours-facebook/
http://krpano.com/forum/wbb/index.php?page=Thread&threadID=1837


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: zbigi Luty 15, 2012, 09:23:05
...ale to nie chodzi o umieszczenie linka tylko o wstawienie panoramy bezposrednio na FB cos podobnego jak masz ponizej celi Pershinga, mozesz obejzec film z YT bezposrednio na tablicy
chyba ze sie myle ?
Znów podejrzewany jestem o ociężałość umysłową, ale zaręczam Was - ta dolegliwość mnie nie trapi.

To, czy zalinkowana panorama się w FB pokaże jako zwykły link, czy jako działająca (w miniaturce) panorama. Nie zależy od tego, kto ten link Tworzy.

Wspomniane przez Ciebie, Mariusz (pest801a),  wyglądające jak trzeba linki, były tworzone dokładnie tak jak ten link, który oceniłeś, jako utworzony bez zrozumienia sprawy. Link do prezentacji Sandecja utworzyłem, by kolega wluczykij wiedział jaki jest wynik jego webmasterskich wysiłków.

To webmaster linkowanej witryny powinien stworzyć w swoim serwisie struktury, które pozwalają w FB tworzyć "ładne" linki, a nie użytkownik publikujący linki do panoram na swojej tablicy.

Problem odpowiedniego przygotowania witryny do "ładnego" linkowania na FB opisał nieco wcześniej mstandio, więc wszyscy, którzy przeczytają jego posta powinni już wiedzieć co robić, by panorama ukazywała się w FB "jak trzeba".  Warto przeczytać artykuł Patricka Chethama, by lepiej to zrozumieć.


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Luty 15, 2012, 09:57:40
W takim razie przepraszam wszystkich za moje nie zrozumienie
Jak uporam sie z tym zagadnieniem zamelduje odrobienie pracy domowej wiem w ktora strone isc wiec jak to pozbieram w calość dam znac


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Luty 17, 2012, 02:29:44
witam
praca domowa odrobiona
fanpage  zrobiony, zakladka dodana z panorama http://www.facebook.com/pages/MKpano/238269369594785?sk=app_208195102528120

a tu sciana z ładnym linkiem

http://www.facebook.com/pages/MKpano/238269369594785?sk=wall

widze ze nikt mi nie chce wierzyć :P tutaj jest dokument opisujacy zagadnienie znajdujacy sie na fejsbukowej grupie poswieconej fotografii panoramicznej



ja tam wierze przyklad z http://linkowiec.pl/fb/index.html  bardzo pomocny dzieki mstandio


 tagi z przykladu http://patrickcheatham.com/posting-360-degree-interactive-panoramas-to-facebook    nie zabardzo mi dzialaly to znaczy cos mi sie pomieszalo, do gustu przypadł mi linkowiec


dzieki wluczykij tez mi pomogłes spesjalnie dla ciebie dodalem pasek sterowania glosnoscia zebys nikogo nie budzil

tylko maly  problem w zakladce mam link do pliku .swf i tam chodzi z muzyką a na scianie muzyke wcielo (ale tak chyba musi byc) wiec na scianie nie potrzebny jest pasek z muzyka

co do paska muzyki powinno byc ze jak scisze glosnosc na zero to srodkowa ikona powinna sie zmienic na Off ale nie wiem jak to zrobic to powinna byc jakas funkcja "IF" ale czy jest takie cos w pano2vr?


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: TomaszM Luty 17, 2012, 21:03:24
Czy temat zrozumiałem do końca to nie jestem pewien.
Po różnego rodzaju przetestowaniu iFrame wyszło mi coś takiego:

Po lewej stronie są trzy nowe zakładki: WOŚP.. , Przebudowa rynku i Lodowiska ...
https://www.facebook.com/pages/lubaczow360pl/258993664136429


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: zbigi Luty 20, 2012, 09:58:18
Sprawdziłem sposób wypróbowany wcześniej przez Mariusza (pest801a). Dzięki Mariusz! Faktycznie wystarczy kilka prostych linijek w kodzie HTML. Przygotowałem odpowiednie wpisy META na stronie i bez żadnej IFRAME pokazuje się na mojej tablicy FB link do wycieczki z wybraną przeze mnie świadomie miniaturką: http://www.facebook.com/profile.php?id=1103093427&ref=tn_tnmn.


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: master88 Luty 20, 2012, 10:08:23
czy możesz podać konkretne linijki i wpisy META by uzyskać wyświetlanie miniaturki ;>?


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Luty 20, 2012, 10:12:50
... Przygotowałem odpowiednie wpisy META na stronie i bez żadnej IFRAME pokazuje się na mojej tablicy FB link do wycieczki z wybraną przeze mnie świadomie miniaturką: http://www.facebook.com/profile.php?id=1103093427&ref=tn_tnmn.
iFrame to potrzebne jest jak chcesz po zrobienu funpage zrobic zakladke
http://www.youtube.com/watch?v=y8YjctEqSyE
wskazuje  na zakladke np w 4 ,22 i 25 sek


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: master88 Luty 20, 2012, 10:26:29
bardziej chodzi mi o modyfikacje storny glownej, dzieki czemu linki na tablicy beda mialy miniaturke :) bo teraz mam tylko literke F facebookowa ;/

przyklad:
(http://img39.imageshack.us/img39/9236/cda373ce1c2d451bbcca8da.png)


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Luty 20, 2012, 10:29:22
<!--start facebook part-->
      
      <meta name="title" content="panorama Mariusza K." />
      <meta name="description" content="przyklad zalaczenia panoramy na strone fb" />
      <link rel="image_src" href="http://www.mkpano.com/files/suszarka3/iphone/suszarka2_o_1.jpg" />
      <link rel="video_src" href="http://www.mkpano.com/files/suszarka3/suszarka2.swf?xml=http://www.mkpano.com/files/suszarka3/suszarka2.xml&tilde=http://www.mkpano.com/files/suszarka3/"/>
      <meta name="video_height" content="350" />
      <meta name="video_width" content="470" />
      <meta name="video_type" content="application/x-shockwave-flash" />
      
      <!--end facebook part-->

ale to wszystko wzielem z przykladu mstandio


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: mstandio Luty 20, 2012, 10:45:50
Kod:
tilde=http://www.mkpano.com/files/suszarka3/

parametr tilde jest charakterystyczny tylko dla mojego playera :P pozatym wsyztsko sie zgadza, ogolnie po kliknieciu na link ma sie odpalic wycieczka jako samodzielny plik swf




Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: zbigi Luty 20, 2012, 11:49:14
czy możesz podać konkretne linijki i wpisy META by uzyskać wyświetlanie miniaturki ;>?

Generalnie wszystko podał już Mariusz, ale sam też możesz podejrzeć kod HTML na mojej stronie wyświetlając tzw. źródło strony.

Te wpisy u mnie są identyczne, jak zacytowane powyżej (nie wiedziałem po co jest wpis "tilde=...", powyzej masz wyjaśnienie).

bardziej chodzi mi o modyfikacje storny glownej, dzieki czemu linki na tablicy beda mialy miniaturke :) bo teraz mam tylko literke F facebookowa ;/...

Jak zrobisz tak, jak jest to opisane, to będzie się pojawiała miniaturka wskazana w wierszy z "<link rel="image_src" href="http:/...".

Problem jest jednak z linkami już stworzonymi. Z tego, co przeczytałem w opisach na FB, te linki, które zostały już wcześniej utworzone przez FB nie zostaną zmodyfikowane nawet po poprawieniu wpisów META na Twojej stronie.

Innym problemem jest (przynajmniej tak mi się zdaje), że rzadko który CMS pozwala zmieniać (indywidualizować) wpisy META do poszczególnych artykułów(stron) serwisu, często META jest identyczne dla wszystkich stron serwisu. Dlatego wszystko działa dobrze, jak manualnie tworzysz HTML dla poszczególnych wycieczek. Ale może Twój CMS to potrafi?


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: lukasz michalik Luty 20, 2012, 15:45:41
Przy ruszeniu tematu, sam sie tym zainteresowalem, ale mam pewien problem.
Ładuje pano jako link na FB i pojazuje sie miniaturka, z trojkacikiem (jako film) do tego czasu jest wszystko ok.
Po kliknięciu w miniaturkę, okno sie powieksza i pokazują sie tylko przyciski nawigacji, logo, natomiast sama panorama nie. Do tego pokazuje sie okno z błedem

(http://360x.pl/error.jpg)

Meta tagi:
<meta property="og:image"        content="http://www.360x.pl/panoramy/00067/00067.jpg"/>
   <meta property="og:url"          content="http://www.360x.pl/panoramy/00067/p00067b.html" />
   <meta property="og:video"        content="http://www.360x.pl/panoramy/00067/p00067.swf"/>
   <meta property="og:title"        content="Red Bull - Zjazd na krechę - Szczyrk - Panorama 360" />
   <meta property="og:description"  content="Red Bull - Zjazd na krechę - Szczyrk - Panorama 360" />
   <meta property="og:type"         content="video" />
   <meta property="og:video:height" content="400" />
   <meta property="og:video:width"  content="600" />
   <meta property="og:video:type"   content="application/x-shockwave-flash" />

Nie wiem gdzie jest błąd, tak jakby nie mogł znaleść zdjęć do panoramy, mimo że znalazł logo i panel nawigacyjny...
Z góry dziękuję za pomoc...


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: mstandio Luty 20, 2012, 15:52:22
uzywasz sciezek wzglednych i kazesz sciagac playerowi pliki z serwerow facebooka stad ten blad


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: lukasz michalik Luty 20, 2012, 16:14:14
A gdzie to zmienić?? Bo chyba jest to zaszyte w .swf ?? Reszte ścieżek mam całych, gdzie sie dało, to pozmieniałem.


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Luty 20, 2012, 16:26:02
Mialem to samo jak uzylem  przykladu  patrickcheatham.com uzyj przykladu linkowiec.pl
Powstawiaj tam swoje scieszki i bedzie smigac


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: lukasz michalik Luty 20, 2012, 17:19:20
No niestety nie udało mi się tego odpalić. Powalcze jeszcze kiedy indziej, może się uda. Z tego co widziałem, nie wszystkie rzeczy które działają w Mozilli, działają w IE, problem leży też w pliku .swf, nie mam do niego .xmla sterującego (jest sam .swf), przy takiej konfiguracji to najwyrazniej nie działa. Dziękuję za pomoc...


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Luty 20, 2012, 19:28:34
Z tego co widziałem, nie wszystkie rzeczy które działają w Mozilli, działają w IE,
nie wiem jak to dziala w powyzszych przegladarkach uzywam safarii

problem leży też w pliku .swf, nie mam do niego .xmla sterującego (jest sam .swf), ...

do generowania panoram uzywam Pano2vr plik .xml uzyskalem generujac plik koncowy html5, jak tworze flash'a to tez nie mam xml'a
nie wiem jak jest na krpano ale moze cie to naprowadzi tam tez jest modul do generowania plikow na iphone/ipad bo na pano2vr do tego to służy przynajmniej ja do tego to uzywam


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: wluczykij Luty 23, 2012, 17:54:13
Heja...
Temat sie rozwinal a ja nie mialem czasu tu zajrzec...
Co prawda jeszcze nie udalo mi sie wrzucic panoramy na tablice... (ale juz mniej wiecej wiem co trzeba zrobic i ciesze sie ze kilka osob zainteresowalo sie i ze udalo sie to pest801a przez ktorego bylem nie przytomny w pracy ;) )

mstandio w sumie dzieki Tobie... bo Twoje wskazowki byly najbardziej trafne ale... nie tak lopatologicznie przedstawione jak by mozna bylo  ;)   po dobrych kilku godzinach skumalem sie ze to trzeba edytowac plik html stworzony przez pano2vr a nie wklepywac jakis kod do FB
Ale jak znajde czas i uda mi sie zamiescic panorame na tablicy to napisze lopatologiczny poradnik (dla takich ludzi co ja ;) ktorzy sie nie znaja na html itp.)

A teraz pozwole sobie na maly off top... Mam nadzieje ze ktos z Was mi pomoze... bo juz nie wiem gdzie pytac... A pisze w tym temacie bo to na potrzeby www. i do mojego FB

Wyszedl ostatnio beta bezplatny program do tworzenia prostych animacji w html5 i ma niby dorownac flashowi (w ktorym ja kapke pracuje a ktory wszyscy mi odradzaja)
Wiec pomyslalem ze do fejsa moge zrobic wlasnie prosta animacje w tym ADOBE EDGE
Jednak po 3 wieczorach nauki i po skonczeniu animacji dowiedzialem sie ze ADOBE EDGE nie obsluguje przegladarek nizszych niz IE 9 (na chrome i FF dziala dobrze)

Wiec pomyslalem ze napisze taki kod html co jak rozpozna przegladarke nizsza niz IE9 zamiast animacji pokaze obrazek jpg.

Oto ta czesc kodu

<!--[if lt IE 9]>
<img src="https://login.easyweb.se/GetImage.aspx?url=http://www.daderman.se/upl/images/251093.jpg" alt="szwedzka mapa" align="" style="margin-top: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; " />
<![endif]-->

tu link do tej animacji;
http://www.daderman.se/files/facebook/facebook08.html

i niby jest OK bo przy np. IE 8 pokazuje sie obrazek... jednak nizej pokazuje sie posypana animacja... ;(

Wydaje mi sie ze brakuje tu jakiejs bzdury... zeby dzialalo poprawnie i nie wyswietlalo animacji w IE8... ale nie moge tego nigdzie znalesc...
PLISSSSS MOZECIE POMOC?


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: mstandio Luty 23, 2012, 18:53:46
podalem dzialajacy przyklad myslalem ze jest wystarczajaco czytelny :P

ie < 9 nie obsluguje pewnych elementow z nowej specyfikacji html ale to co uda mu sie zrozumiec to bedzie probowal pokazac wiec w tym przypadku musisz pokazac obrazek i jednoczesnie usunac skrypt

pownienes uzyc jakiegos javascriptu zeby wykryc przegladarke a potem dociagnac ajaxem zawartosc twojego pliku

mozesz tez uzyc prostego hacka, wykryc w jakim elemencie jest osadzona twoja animacja oraz warunkowo ustawic plik css ktory bedzie sie pokazywal wybranych wersjach IE ktory ustawi ci w tym elemencie "visible" na "false"


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: wluczykij Luty 23, 2012, 19:23:40
 ;D  :D  ;)

Historia lubi sie powtarzac... A Ty wnioskow nie wyciagasz  ;D

Dla przykladu powiem Ci jak ja to widze...

E <9不支持新的HTML规范的某些元素,但他能理解,所以我将试图表明在这种情况下,你必须显示图片,并在同一时间删除脚本

pownienes使用一些JavaScript来检测浏览器,然后收紧你的Ajax内容

你可以使用一个简单的技巧,检测你的元素嵌入动画和有条件地设置css文件将不停地显示某些版本的IE浏览器设置中的元素“看得见”的“假”

Jak sie dobrze przyjrzysz to zauwazysz znajome slowa (w moim przsypadku uslyszane kiedys) jak IE, JavaScript, css... itp... no i ja tez tyle samo skumalem z Twojego wpisu  ;)... cos tam wylapalem znajomego ale dookola czarna magia... Tyle tylko ze Ty mozesz sobie wrzucic calosc go google tlumacz i odszyfrowac swoja wiadomosc... u mnie jest kapke trudniej...

Oczywiscie sklaniam sie do 2giego sposobu rozwiazania problemu bo zauwazylem tam slowo "prostego hacka"  ;) tak lubie proste hacki... ale jak sie ustawia warunkowo css (czy tworzy) to juz pojecia nie mam!!

Wiec w sumie jestem bardzo wdzieczny za zainteresowanie i wskazowki ale moja wiedza zakonczyla sie na wrzuceniu kodu
<!--[if lt IE 9]>
<img src="https://blabla/images/251093.jpg"/>
<![endif]-->

i myslalem ze wystarczy cos wiecej tam dopisac i bedzie gitara!


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: mstandio Luty 23, 2012, 19:57:03
po pierwsze pownienes zalozyc osobny watek bo ten jest niezwiazany z tym tematem

jezeli chcesz publikowac tresci na necie i nie wiesz jak to robic to mozesz albo poswiecic czas i wysilek zeby sie nauczyc albo zaplacic komus kto to juz potrafi :P

jezeli uzywasz produktu i masz z nim problem pownienes sie zglosic do autorow albo innych userow bardzo mozliwe ktos juz rozwiazal twoj problem


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: PanoramiXXX Lipiec 01, 2016, 11:04:44
Czy po tych kilku latach pojawiły się jakieś narzędzia ułatwiające wrzucanie i oglądanie panoram na facebook'u?


Tytuł: Odp: facebook
Wiadomość wysłana przez: pest801a Lipiec 01, 2016, 19:46:44
w zasadzie to nie trzeba zadnych dodatkowych narzedzi jak masz zainstalowanego FB na tel to mozesz przegladac pano obracajac tel
zeby tak wrzucic foto wystarczy zmodyfikowac exif pelno juz tego na fb  do modyfikacji mozesz uzyc http://thexifer.net (http://thexifer.net)  a exif zmieniasz wpisujac w polu Make  Ricoh
a w model RICOH THETA S
foto ma ograniczenie do 20MB
na fb wrzucasz jak zwykle foto z tym zmodyfikowanym exifem
sposob podpowiedzial mi Zbigniew   i jak narazie dziala
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1192340154150392&set=gm.482634225268468&type=3&theater (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1192340154150392&set=gm.482634225268468&type=3&theater)